Seks

Mannen en seks seks met tante

Zondag 22st, Juni 2017 11:44:24 Pm
[BANCHOR] naakt colleen
Stuur een gratis bericht
naar ebalamu
Online
ebalamu
  • 20 jaar Vrouw, Schorpioen
  • Bemelen, Netherlands
  • Perzisch(Geavanceerd), Telugu(Gemiddeld)
  • Longarts, Internationale, Architect
  • ID: 6213418683
  • Vrienden: alexhkleung, helpforskype, dfbndt
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 3
Hoogte / 151 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Eerste
Roken / Ja
Drinken / Ja
Communicatie
Naam / Jenny
Bekeken: / 5853
Telefoon: / +312197-434-67

Beschrijving:

Stereotiep denken is een bitch. Zelfs als je je er heel bewust van bent, sluipt het erin. In de discussies rond metoo bijvoorbeeld. Daaruit sprak steeds een beeld van mannen als seksuele jagers en daarmee bijna automatisch ook daders, en vrouwen als slachtoffers. We zijn immers biologisch verschillend, aldus het stereotype, en dat werkt door in onze seksuele relaties.

Biologie wordt daarbij gelijkgesteld aan de natuur en in de natuur zijn dingen nu eenmaal zo. Dus de opvatting dat vrouwen beter kunnen zorgen, wordt gezien als een biologisch verschil dat altijd zo is geweest.

Dat geldt ook voor de gedachte dat mannen seksueel assertiever zijn. Verschildenken zie mijn eerdere column daarover zien we voortdurend terug als het gaat over seks. Mannen zouden seksueel agressiever en losser zijn bijvoorbeeld. De verklaring daarvoor wordt dan vaak gezocht in evolutionaire psychologie.

Onderzoek laat echter weinig over van dit verschildenken. Een meta-analyse van seksuele gedragingen en opvattingen over seks toont geen tegenstellingen. Waarom mannen niet van Mars en vrouwen niet van Venus komen. Op een lijst van zestien gedragingen werden geen grote verschillen gevonden.

Slechts bij drie gedragingen was er sprake van matig onderscheid: mannen hebben vaker vrijblijvende 'casual' seks, masturberen meer en kijken meer porno. Om een idee te geven van de aantallen waarover het gaat: bij 67 procent van de mannen en vrouwen is geen verschil in hoe vaak ze masturberen. Bij de overige onderzochte gedragingen zoals orale, anale en cyberseks waren de afwijkingen tussen mannen en vrouwen klein.

Dit geldt ook voor seksuele opvattingen: opnieuw geen grote discrepanties en maar één matig verschil: in opvattingen over vrijblijvende seks. Daar doen mannen minder moeilijk over. De onderzoekers concluderen dat mannen en vrouwen vooral hetzelfde zijn als het aankomt op seks. De stereotypen die hierover bestaan geven volgens hen een 'opgeblazen beeld' van sekseverschillen. Ze vergeleken hun resultaten ook met een eerdere meta-analyse, uit Uit die vergelijking blijkt dat de verschillen afnemen.

Dat wijst er nog eens verder op dat we hier helemaal niet te maken hebben met natuurlijke, onherroepelijke, biologische tegenstellingen.

Cultuur doet er dus toe. Die cultuur is er nog steeds een van een dubbele moraal, zo laat onderzoek na onderzoek zien. Wat mannen vermogen, vermogen wij niet. Zo laat een studie zien dat vrouwen die ingaan op verzoeken tot vrijblijvende seks daar meer reputatieschade van oplopen dan mannen. Stigma heet dat, en het zorgt ervoor dat vrouwen zichzelf censureren in hun daden. Dat is ook meteen de reden waarom essentialisme zo schadelijk is. De manier waarop een maatschappij denkt over seksuele verschillen zorgt ervoor dat vrouwen en mannen!

Voordat we seksueel vrij kunnen zijn, moeten we ons dus bevrijden van die gedachten. Steeds meer mensen lezen de artikelen op brainwash. Brainwash behandelt de grote vragen van nu. Om dat te kunnen blijven doen, hebben we jouw steun nodig. We leven in een tijd van extremen. Een tijd waarin media vooral oog hebben voor tegenstellingen en conflict, terwijl de werkelijkheid vaak veel genuanceerder is.

Brainwash helpt je om je kaders zelf in te kleuren. We geven geen pasklare antwoorden, maar onverwachte inzichten en vooral veel stof tot nadenken. Brainwash is onderdeel van omroep Human. Zonder Human, geen brainwash. Stay connected! Het beste van brainwash. Meld je aan voor de nieuwsbrief. Human Brainwash Podium voor verrassende ideeën. Toon filters. Log in Log in voor de meest verrassende ideeën voor hedendaagse vraagstukken. Linda Duits — 2 jaar geleden. Stigma heet dat.

Nu je er toch bent… …hebben we een verzoek. Ja, ik word vriend van Human. Linda Duits Sociaalwetenschapper. Een studie waarbij de resultaten van eerdere onderzoeken samen worden genomen. Like ons op facebook voor de meest verrassende artikelen.

MeToo: in de openbaarheid schuilt geen redding of recht Nog een keer worden slachtoffers gedwongen - of voelen ze zich gedwongen - hun private leven te s…. Eindelijk: hiv is niet meer in alle gevallen overdraagbaar Hopelijk maakt het voorgoed een einde aan het stigma dat nog steeds aan hiv kleeft.

Contact Nl Privacy
Copyright © 2019-2020 vakcollegetilburg.nl